Tvättlapp i ren ull på Solhöjdens Tvålmakeri

Tvättlapp i ren ull på Solhöjdens Tvålmakeri

En vacker tvättlapp i ren ull! Jag kan inte tänka mig något skönare när jag ska tvätta mitt ansikte efter en hel dags arbete. Första gången som jag kom att tänka på tvättlappar i ull dock, var när jag använde tygblöjor åt mina tre barn. Jag hade allt jag behövde, men inga tvättlappar i ull. Jag köpte ullflanell och sick-sackade kanterna med tråd och gjorde mina egna tvättlappar. De var skonsamma mot huden samtidigt som de rengjorde effektivt. Och det bästa var att de var miljövänliga! Det var då det!

Idag är jag mer kräsen på både kvalité och estetik. När jag tänker ut vilka produkter som passar bäst till mina ekologiska örttvålar, så är det både miljöaspekten men också det praktiska och estetiska som räknas. Därför blev mitt kreativa möte med vännen och fantastiska stickerska, Charlotte Sköld, så roligt när vi upptäckte glädjen i vad ull kan göra för vår kropp! Inte bara värma och isolera utan också användas vid rengöring av den ömtåliga huden!

Titta in på Solhojdenstvalmakeri.se och bli lika glad som jag över Charlottes fina alster som tillsammans med de fina tvålarna och tvålfaten, kan bli den där gåvan som du längtat efter att få ge till någon som uppskattar hantverk på samma sätt som vi båda hantverkare gör. Glöm för all del inte att njuta lite själv också. Önskar dig  läsare en härlig vecka i vårsolen!