Tvåltillverkning  med BINCHOTAN KOL på  Solhöjdens Tvålmakeri

Tvåltillverkning med BINCHOTAN KOL på Solhöjdens Tvålmakeri

Under alla de år som jag har tillverkat egna örttvålar, så har jag använt uppkokat, svalnat kranvatten. I Sverige har vi generellt så pass bra kvalité på vårt kranvatten att det fungerar att göra så. På senare tid har jag dock blivit lite mer noggrann med mina ingredienser i de örttvålar som tillverkas på Solhöjdens Tvålmakeri. Vad har jag då ändrat på? Jo, för någon månad sedan skrev jag på mitt instagramkonto om min nya metod att rena vatten. Jag köpte en bit BINCHOTAN kol som jag lägger i min glasflaska på ca 1 liter kranvatten. Inom två timmar har vattnet renats på samma sätt som källvatten som passerar berg och jordlagren för att på så sätt berikas med mineraler, potassium och magnesium. Om vattnet innehåller klor så renas vattnet upp till 75% från detta lovar tillverkaren. Det är faktiskt en ny upplevelse att använda naturligt renat vatten för såväl mina örttvålar som mitt the! Hoppas du inspireras av detta och hittar ett enkelt sätt att få rent vatten😃