Rapsolja är Nordens olivolja

Rapsolja är Nordens olivolja

Det är en underbar tid när de gula rapsfälten börjar breda ut sig över vackra Västergötland där jag kommer i från. En dag på väg från Stockholm till Skara, stannade vi bilen och tog en bild över rapsfälten i Tråvadstrakten. När vi stod där kom jag ihåg när jag första gången gjorde en fin stor rapstvål till familjen. Den blev lite "slemmig", men helt fantastisk när det kom till dess hudvårdande kvalitet. Rapsolja är Nordens olivolja, läste jag i en örtbok och förstod att den innehåller mer Omega-3 fettsyror än olivoljan! Det ska dock tas med "en nypa salt" då många producenter överdriver Rapsoljans effekt på hälsan. Det bästa är att läsa medicinska journaler och själv göra en kritisk bedömning av vad dessa säger tillsammans. Så brukar jag göra då jag är undrande inför en växtolja. Oavsett näringsämnen så är rapsoljetvålen fin att använda både i hushåll och till kropp. Idag tänkte jag dela med mig av ett enkelt recept på rapsoljetvål men det kräver att du som är intresserad av att lära dig tvålmakeri, skickar ett mejl till mig via min hemsida solhojdenstvalmakeri.se och ber att få ta del av min tvålskola med alla säkerhetsföreskrifter först, sedan kan din tvålsommar börja! Då kan du själv avgöra om Rapsolja är Nordens olivolja!

Helena