Koltvål från Solhöjdens Tvålmakeri

Koltvål från Solhöjdens Tvålmakeri

Välkommen till min blogg här på Solhöjdens Tvålmakeri! Idag tänkte jag berätta lite om vår nya koltvål som släpps till försäljning 24 maj i vår webbutik. Jag har länge velat tillverka en koltvål och nu har jag kommit till skott äntligen’

Först tänkte jag att det kanske räckte med ren kol från björkaska men insåg ganska snart att det behövdes ett annat sorts kol för att resultatet skulle bli bra, Jag prövade med aktivt kol från kokosnötter tillsammans med flytande och fasta ekologiska växtfetter och efter 1 dygns kurering och 6 veckors torkning såg jag resultatet! En vacker svart SPA tvål med ljuvlig doft av citrus, vetiver och mörkt kol!! Tvålen har nu testats och ska snart bli nummer 8 i min tvålkollektion. Koltvålen från Solhöjdens Tvålmakeri är tillägnad min mormor Therese som var mor till 13 barn och entreprenör i kol & koksbranchen! När mormor var ung var kol den energi som de flesta använde för uppvärmning och dess negativa effekter för miljön var förmodligen okänd. Jag gör nu en ”återställare” å mormors vägnar och tillverkar något bra av kol istället: En SPA tvål som rengör huden på djupet och ger ny lyster till huden. För normal till fet hy. Alla som har torr hud bör smörja in ansiktet med någon fin ansiktsolja efter rengöring, för att inte huden ska strama för mycket efter rengöringen med koltvålen. Håll utkik i butiken den 24 maj! 

Hej så länge😄

Helena